Ajastustyökaluista apua somen valloitukseen?

5.4.2023 | Sisällöntuotanto, Some

Ajastustyökaluista apua somen valloitukseen?

Kello soi aamulla 6.35. Heräät tukka pystyssä, naama elää teini-iän uutta tulemista ja eilisillan Netflix&Wine- maraton näkyy nyt kahtena valloittavana Chanelin pussukkana silmien alla.

Ja sitten se iskee. Apua, jotain henkevää pitäisi yrityksen someen tuutata!

We’ve all been there.

Tähän ongelmaan on kuitenkin olemassa ratkaisu: ajastustyökalut. Jokaisen sometaikurin, influensserin ja yrittäjän pelastus ja paras kaveri.

Mutta… onko ajastustyökaluista apua somen valloitukseen? Todella?

Vältä paniikki ja hätäpostaukset, ne eivät palvele sinua

Paniikissa tai pakon sanelemana syntyy harvoin timanttista sisältöä. Meidän mahtavat aivomme tarvitset tilaa ja rauhaa, jotta luovuutemme voisi kukoistaa (ja sisällöntuotanto vaatii luovuutta).

Toki pieni pelko deadlineista saa usein hippulat vinkumaan vähän vauhdikkaammin mutta viidessä minuutissa rykäisty somepostaus harvoin osuu kohteeseen tai tuottaa hirveästi tarttumapintaa.

Yrityksen some on kuitenkin ikkuna meidän maailmaamme ja ajatuksiin. Sen soisi olevan tasokas ja linjassa toimintamme sekä arvojemme kanssa.

Ajastaminen vähentää kaaosta ja tekee toiminnasta suunnitelmallisempaa

Ja suunnitelmallisuus on avain laadukkaaseen sisältöön. Kun tiedät mitä teet, miksi ja kenelle, sisällöntuottaminen helpottuu kummasti. Toki jokainen joutuu pohtimaan ideoita mutta kun sinulla on runko ja raamit, ideoita ei tarvitse lähteä etsimään kuusta.

Rauhassa tuotettu sisältö myös resonoi paremmin paitsi yrityksesi brändin myös unelma-asiakkaasi kanssa.

Iskikö flunssa? Mahtava mayhem? Vai halusitko vaan pitää viikon loman?

Ajastetut postaukset pelastavat kaikissa näissä tilanteissa (sekä lukemattomissa muissa!).

En tiedä sinusta mutta itse en todellakaan halua avata somea lomalla ollessani. Aivoni naksahtavat saman tien työmoodiin. Hyvästi rentoutuminen, hyvästi irtautuminen työajatuksista!

Toki lyhyen loman ajaksi voi vaan viileästi ilmoittaa olevansa out of office mutta jos olet pitempään biitsillä tai et halua jättää somea kokonaan köllimään, ajastaminen on apurisi. Some voi meinaan paiskia hommia, vaikka sinä et niin tekisikään!

Vaihtoehdot? Hinta?

Elämme yltäkylläisessä maailmassa, eikä vaihtoehdot rajoitu vain yhteen. Ei jogurttihyllyllä eikä sovellusmaailmassa.

Listasin tähän kuitenkin vain kolme vaihtoehtoa. Koska en koskaan suosittele mitään mitä en ole itse kokeillut ja hyväksi havainnut, tämä lista ei tämän kattavampi. Tärkeintä on kuitenkin että löydät itsellesi sopivimman. Sellaisen, jota sinun on mukava ja helppo käyttää.

Valintaan vaikuttaa paljon myös mitä somekanavia käytät ja minkälaisia vaatimuksia keksit toivoa. Pelkistetyimmillään ajastustyökalulla pystyy tekemään juuri sen, ajastamaan. Parhaimmillaan pystyt käyttämään sitä tilisi ja sisältösi analysoimiseen, kävijäliikenteen seuraamiseen ja jopa kilpailija-analyyseihin…

Meta Business Suite

Mikäli käytät ainoastaan Metan kanavia eli Facebookia ja Instagramia, Metan oma Business Suite voi täysin ilmaisena olla aivan passeli vaihtoehto. Business Suiten kautta pystyt ajastamaan niin FB kuin IG postaukset (joko erikseen tai samalla kerralla), hallinnoida kommentteja ja tehdä ison määrän muitakin asioita.

Mikäli käytät Metan kanavia, suosittelen Business Suiten käyttöönottoa siinäkin tapauksessa että tekisit ajastukset toisen työkalun kautta.

Metricool

Oma työkaluni, ja erittäin tyytyväinen käyttäjä! Metricool on helppokäyttöinen ja tarjoaa kattavan setin niin ajastus-kuin raportointityökaluja.

Metriksen ilmaisversio on varsin kattava ja riittää usein monelle pienyrittäjille. Sen kautta pystyt ajastamaan julkaisuja lähes kaikkiin kanaviin (LinkedIn pois luettuna, sen saa vain maksullisen version kautta), yhteensä 50 kpl/ kuukaudessa.

Metricoolin kautta pystyt tuikkaamaan sisältöä oikeastaan jokaiseen isompaan somekanavaan (ja myös analysoimaan sitä), ja onkin tämän myötä markkinoiden kattavin apuväline somettajille.

Mikäli hallinnoit useita eri tilejä, teet LinkedIniä tai julkaiset enemmän kuin 50 postausta kuukaudessa, Metricoolilta löytyy nippu eri tasoisia Pro-tilejä.

Pro-versiot ovat alkaen 10€/kk.

Planoly

Toinen varsin suosittu ja yleinen ajastusohjelma on Planoly. Planolyn kautta pystyt tekemään ajastukset Facebookiin, Instagramiin, Pinterestiin ja TikTokiin. Voit myös jakaa esimerkiksi instagram-julkaisusi Twitterissä Planolyn kautta.

Planoly tarjoaa ilmaisen 7 päivän kokeilujakson ja käsittääkseni heillä on myös riisuttu ilmaisversio. Käytännössä kuitenkin Planoly vaatii maksullisen tilin, jotta saisit siitä kaiken hyödyn irti.

En ole mikään tekniikkavelho… Osaisinko edes käyttää näitä?

Newsflash: valtaosa meistä on ihan tavallisia kuolevaisia emmekä puhu nollaa ja ykkösiä aamupalapöydässä. Somettajien vahvuus on itseasiassa aika usein muualla kuin tekniikassa (no, joukko on niin laaja ja kirjo että kaikkea löytyy) vaan nimenomaan luovuudessa ja siinä Omassa Jutussaan.

Jokainen työkalu on suunniteltu helpottamaan tekemistä, ei vaikeuttamaan sitä. Jos osaat käyttää somekanavia puhelimella tihrustaen, trust me, pärjäät enemmän kuin hyvin näiden kanssa!

Jokainen ohjelma on kuitenkin hieman omanlaisensa, joten kuten sanottua, tärkeintä on että kokeilet ja löydät sen, joka istuu sinun käsiisi. Sellainen löytyy aivan varmasti <3

Virtuaalisin terveisin,

Tiia
Tiia Hurme

Tiia Hurme

Yrittäjä & Web designer

Tiia Hurme Design on pieni, yhden naisen nettisivu-ja markkinointitalo, jossa asiakkaaseen suhtaudutaan aina lämmöllä.

Autan erityisesti kauneus-ja hyvinvointialan pienyrittäjiä menestymään ja luomaan vastustamattoman ammattilaisprofiilin kaikkialla netissä. Nettisivujen suunnittelussa katson aina asiakasta kokonaisuutena, ja pyrin löytämään ratkaisut, joilla sinun asiakashankintasi helpottuisi.

Blogin tarkoitus on jakaa tietoa ja selkeyttää nettisivujen ja markkinoinnin tekemistä. Löydät myös somesta paljon hyviä tärppejä, joten ota tilit seurantaan!